home
vacatures
job-alert
bemiddelaars en links
over FMF
FAQ
vacature plaatsen
tell a friend
Tell a
Friend


Vacature ingevuld? Meld het ons!
Vacature
vervuld?Opgeslagen
vacatures (0)
Solliciteer direct
Indien solliciteer direct u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature waarschijnlijk inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop
favvacicon

Scientific Recruiter (Standplaats Amsterdam)Introductie

Wetenschappelijke inhoudelijke recruitment functie voor een professional een goed inzicht in capaciteiten en competenties. Voor sociaal vaardige, communicatieve en ondernemende starters.

Het bedrijf / The company

Science@Work is onderdeel van een Nederlandse recruitment organisatie met verschillende divisies en 6 kantoren verspreid over het land.Ook proberen wij iets bewuster te ondernemen, groener. Met meer aandacht voor mens en omgeving. Zo bankieren wij bijvoorbeeld bij Triodos bank, reduceren wij papiergebruik, maken wij veel gebruik van webcam en gebruiken wij deelauto's.

Daarmee besparen wij naar schatting 8 ton CO2 per jaar. Die CO2 hoeveelheid staat gelijk staat aan 2500 liter diesel verbranding of de hoeveelheid CO2 fixatie van 400 bomen die 1 jaar lang groeien.

Keuzes die soms iets meer van ons vragen, maar net even meer rekening houden met mens én milieu.De functie / The role

Wat doen wij?

Science@Work is een recruitmentorganisatie voor talent in de laboratorium en wetenschappelijke branche. Denk daarbij aan life sciences, chemie, voedingsmiddelen en de farmaceutische industrie. Wij brengen talent en werkgevers samen, voor vaste- en tijdelijke banen in geheel Nederland.


Onze recruitment experts zijn allen een gesprekspartner op niveau met een afgeronde laboratorium opleiding op HLO of WO niveau. Als gespecialiseerde divisie van een Nederlandse recruitment organisatie met 6 kantoren, hebben wij een groot bereik en nog grotere branche-kennis. 


Wat ga jij doen?

Voor ons kantoor in Amsterdam starten wij met de volgende uitbreidingsfase na onze snelle groei in 2019. Hiervoor zoeken wij twee nieuwe Scientific Recruiters. 

In deze functie ga je vorm geven aan de werving en selectie van nieuw talent. Hiervoor leer je alles van de wetenschappelijke arbeidsmarkt en bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Je onderhoudt nauw contact met werkzoekende op alle niveaus, van MLO tot en met PhD. Je bent voor hen een inhoudelijke gesprekspartner op niveau. 


Voor de werving en selectie van nieuw talent vertaal je wensen en voorkeuren van een klant, naar een wervingsprofiel. Voor de werving maak je gebruik van ons uitgebreide netwerk en alle mogelijke digitale kanalen. Tijdens het selectieproces en interviews met werkzoekenden, breng je technische vaardigheden en persoonlijke capaciteiten goed in kaart. Bovendien begeleid en adviseer je kandidaten tijdens het sollicitatieproces.


In deze functie volg je de wetenschappelijke ontwikkelingen en zet je jouw vakinhoudelijke kennis in bij het recruitmentproces. Een belangrijke component in deze baan is dienstverlening en commerciële advisering. Een andere belangrijk aspect is menselijke psychologie: wat motiveert en wat zijn de intrinsieke drijfveren van de verschillende kandidaten. Tot slot lever je een bijdrage aan employer branding en de candidate experience; belangrijke aspecten voor zowel bedrijven als werkzoekenden.Je komt in deze functie in aanraking met bedrijven in allerlei sectoren. Denk aan bedrijven binnen de chemie, farmacie, life sciences en voeding, maar ook onderzoeksinstellingen en medische bedrijven. Als Scienctific Recruiter ben je een verbindend element tussen de bedrijven en de werkzoekenden. Wij groeien hard en jij krijgt daarbij veel ruimte om daaraan bij te dragen en om zelf te groeien in je functie en verantwoordelijkheden.Het profiel / Your profile

We zijn op zoek naar nieuwe collega’s met een afgeronde BSc of MSc opleiding in een laboratorium-richting (bijv life science, biomedisch of chemie) en eventueel ook al een aantal jaar werkervaring in die richting. Je bent tot de conclusie gekomen dat je de wetenschap inhoudelijk interessant vindt, maar dat je jezelf niet in een lab ziet staan. Je wil meer doen met mensen, omdat je nu eenmaal weet dat je communicatief sterk bent en geïnteresseerd in psychologie en mensen. Aan de andere kant zou je het liefst niet alle kennis die je in je studie hebt opgedaan overboord gooien.


We begrijpen dat je waarschijnlijk nog weinig ervaring in deze richting hebt. We zijn dan ook niet op zoek naar een schaap met 5 poten, maar naar nieuwe enthousiaste collega’s. Bij Science@Work krijg je alle hulp en middelen om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. We zijn van mening dat het daarvoor belangrijk is om alle vrijheid en verantwoordelijkheid te krijgen en daar zelf verder vorm aan te geven. Na een uitgebreid inwerktraject waarin je meer leert over communicatie, adviseren, de arbeidsmarkt, business development, carrièrebegeleiding, recruitment en de diversiteit van mens en (werk)omgeving, ga je zelfstandig aan de slag. Waar nodig helpen wij je door het aanbieden van structuur, kennis en tools. Verder ben je vrij om zelf vorm te geven aan je rol.


Er zijn wat dingen die we graag terug zien in je cv / motivatie:  • Een afgeronde HBO of MSc opleiding richting life science, chemie, biomedisch, biologie of soortgelijk

  • 0-4 jaar werkervaring

  • Een energieke, communicatieve en ondernemende geest (je hebt bijvoorbeeld in een commissie of bestuur gezeten of een bijzondere bijbaan gehad)

  • Een gezonde interesse voor mens, psychologie en (commerciële) dienstverlening. Als je daarnaast ook interesse hebt in reizen, sporten en sociaal actief bent, zul je zeker bij ons team passen

  • Woonachtig op reisafstand naar Amsterdam Sloterdijk, of bereid te verhuizen naar de regioHet aanbod / The offer

Naast een uitdagende functie met veel ruimte voor eigen initiatief geven we je een laptop en competitief salaris met een uitstekende bonusregeling. Ook hanteren we flexibele werktijden zodat je een keer eerder of later kunt beginnen.


Ons kantoor is gevestigd in Sloterdijk, vlak bij het NS station, het Westerpark en 15 min fietsen vanaf centrum Amsterdam.

Als jonge divisie kennen we alle dynamiek van een start-up, ondersteund door mensen en een grote organisatie met ruime ervaring binnen de branche. Wij groeien hard en breiden ons team snel uit.


Interesse in deze vacature? Graag ontvangen wij je CV en een motivatiebrief per e-mail. Je mag deze toesturen naar dirk.burgmans@scienceatwork.nl Trefwoorden: human resources - recruitment - talent acquisition - recruitment consultant - laboratorium - analytische chemie - medical devices - biomedisch - scheikunde - organische chemie - life sciences - werving en selectie
Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop

Uw referentie aan www.fmfvacatures.nl wordt gewaardeerd.
Your referral to www.fmfvacatures.nl is appreciated.


Gegevens

Werkgever:
Science at Work Staffing BV
Vacaturesteller:
Science at Work Staffing BV
Standplaats:
Amsterdam

Geplaatst op FMF: 13 mei 2020

Branche: Food, Farma & Biotech
Functie: Marketing / Sales, R&D, QC / Laboratory, HR / PR / legal
Opleidingsniveau: HBO / BSc, WO/academisch / MSc
Werkervaring: 0-2 jaar, 2-5 jaar