home
vacatures
job-alert
bemiddelaars en links
over FMF
FAQ
vacature plaatsen
tell a friend
Tell a
Friend


Vacature ingevuld? Meld het ons!
Vacature
vervuld?Opgeslagen
vacatures (0)
Solliciteer direct
Indien solliciteer direct u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature waarschijnlijk inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop
favvacicon

PraktijkmanagersIntroductie

Doktersdiensten Friesland is op zoek naar :

Praktijkmanagers voor huisartsensamenwerkingsverbanden

Ons team van praktijkmanagers wordt door uitbreiding van onze dienstverlening groter.

Het bedrijf / The company

Wie zijn wij?

Doktersdiensten Friesland maakt onderdeel uit van Dokterszorg Friesland (meer informatie over Dokterszorg Friesland is te vinden op www.dokterszorg.nl). Doktersdiensten ondersteunt huisartsen bij de organisatie van hun werk, zodat de huisarts zich kan richten op directe patiëntenzorg. Dit doet Doktersdiensten door de inzet van praktijkmanagers bij de huisartsen.

Extra info

We zijn op zoek naar collega’s voor:

een nieuw aangesloten huisartsensamenwerkingsverband (vanaf juli 2020)
uitbreiding van uren in bestaande huisartsensamenwerkingsverbanden (vanaf juli 2020)

Daarnaast zijn wij op zoek naar een tijdelijke collega in verband met zwangerschapsvervanging, vanaf eind augustus 2020.De functie / The role

Praktijkmanagement

De vergrijzende populatie met een toenemende en complexere zorgvraag, substitutie van zorg naar de huisartsenpraktijken, de toenemende registratielast in combinatie met opvolgingsproblematiek, zorgen voor een overvolle agenda van de huisarts. De huisarts is werkgever van steeds meer personeel en dat vraagt een professionele inzet op de bedrijfsvoering. Daarnaast is er de noodzaak tot meer afstemming met andere zorgverleners en zorgondersteuners in de eerste en tweede lijn, wijkverpleging en gemeenten. Dit alles komt naast de primaire taak van de huisartsen: de directe patiëntenzorg. In Friesland was deze situatie de aanleiding voor het zoeken naar manieren om de huisarts te ondersteunen in het duurzaam bieden van kwalitatief goede zorg. Een van deze manieren (conform LHV/NHG-visie op huisartsgeneeskundige zorg 2022) was het oprichten van Huisartsensamenwerkingsverbanden, de zogenaamde HASsen. Dit inzicht bracht de LHV kring Friesland en De Friesland Zorgverzekeraar er in 2014 toe de prestatie praktijkmanagement te ontwikkelen en te implementeren.

Wat kun je verwachten?

In de functie van praktijkmanager adviseer, ondersteun en faciliteer je de bedrijfsvoering van de huisartsenpraktijken. Je wordt ingezet in meerdere praktijken om samenwerking te bevorderen en te borgen. Als praktijkmanager stuur en adviseer je op de gebieden van organisatie, kwaliteit, personeelszaken, ICT, administratie en neem je organisatorische en controlerende taken uit handen van de huisarts(en). Je informeert de huisarts(en) over ontwikkelingen op verschillende gebieden en implementeert samen met de huisarts(en) vernieuwingen en veranderingen in de praktijk of ondersteunt hierbij. Als praktijkmanager ben je de verbindende schakel tussen de huisarts(en) en de regionale (eerstelijns) netwerken. Je maakt als praktijkmanager gebruik van de aanwezige kennis binnen Doktersdiensten op het gebied van management, personeel en organisatie in het algemeen en op specifieke gebieden van de praktijkvoering.

Het profiel / Your profile

Voor deze functie is het belangrijk dat je minimaal beschikt over een afgeronde HBO bachelor opleiding op het gebied bedrijfskunde, management of personeel en organisatie óf een HBO-zorgopleiding aangevuld met aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van management, personeel en organisatie. Het spreekt voor zich dat kandidaten affiniteit moeten hebben met de huisartsenzorg en/of bereid zijn zich hierin verder te verdiepen.

Je hebt een dienstverlenende en pro actieve houding, je hebt ervaring met het aansturen van teams, kunt een project in goede banen leiden, bent analytisch sterk en je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan. Je houdt van pionieren. Je bent flexibel in werktijden en bent bereid om indien gevraagd ook (incidenteel) op de avond te werken.

Ons aanbod

Wij bieden je een uitdagende functie in een dynamische organisatie, die volop in ontwikkeling en beweging is. Het salaris is vastgesteld conform cao Huisartsenzorg in schaal 8 of 9 (€ 3.284 - € 4.744); inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. Daarnaast ontvang je een eindejaarsuitkering van 6% en bieden we een vitaliteitsregeling waarbij je met belastingvoordeel een fiets kunt aanschaffen of kunt sporten. Ook bieden wij mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

Reactie / Reaction

Wil je meer informatie?

Voor (inhoudelijke) vragen over de functie kun je contact opnemen met Ellen van der Veen (coördinator praktijkmanagement), tel. 06-50694453 of e.vanderveen@doktersdiensten.nl.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met onze HR-afdeling via 0513–656770 of HR@dokterszorg.nl.

Reactie

Ben je geïnteresseerd in deze functie én voldoe je aan de gestelde functie-eisen, dan ontvangen wij graag uiterlijk zondag 24 mei 2020 je uitgebreide motivatie en CV (bij voorkeur PDF). Je kunt je sollicitatie sturen via www.doktersdiensten.nl (vacatures).

De eerste selectiegesprekken staan gepland op woensdag 27 mei 2020 in de ochtend en donderdag 28 mei 2020 in de middag.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld


Solliciteer hier
Indien solliciteer hier u verwijst naar een ongeldig webadres, is de vacature (hoogstwaarschijnlijk) inmiddels vervuld. Attendeer FMF hierop

Uw referentie aan www.fmfvacatures.nl wordt gewaardeerd.
Your referral to www.fmfvacatures.nl is appreciated.


tussenpersoonlogo

Gegevens

Werkgever:
Dokterszorg Friesland
Vacaturesteller:
Zorgpleinnoord
Standplaats:
Heerenveen

Geplaatst op FMF: 13 mei 2020

Branche: Medical, Healthcare
Functie: Management, Medisch algemeen
Opleidingsniveau: HBO / BSc
Werkervaring: 2-5 jaar, 5-10 jaar, > 10 jaar